Parelstralen meubilair

parel stralen

Wat is parelstralen?

Parelstralen is een techniek die gebruikt wordt om oppervlaktes van relatief zacht materiaal te bewerken. Bij Parelstralen gaat men doormiddel van miniscule glazen kogels het oppervlak ontdoen van verontreinigingen en ruwe lagen. Men kan parelstralen vergelijken met dat van zandstralen, dit wordt echter op grotere schaal gebruikt en wordt er zand gebruikt inplaats van glas. Het kan toegepast worden op zowel hout als metalen materialen. Het is echter aangeraden dit te laten doen door een deskundige. In meeste gevallen wordt parelstralen gebruikt bij producten waar het visuele aspect van belang is. Een voorbeeld hiervan is authentiek meubilair of non-erro materialen als RVS. Parelstralen van meubilair is zeker een aanrader.

Hoe maak ik mijn meubilair terug mooi?

Dit kan u verwezelijken op verschillende manieren, één hiervan is het gebruik van parelstralen. Meubilair heeft vaak emotionele waarde, het is al lang in bezit van de eigenaars of het heeft veel geld gekost. Waarom zou u deze weg doen als u het ook zodanig kan restoreren dat het terug als nieuw lijkt. Dit kan door parelstralen, zowel houten meubilair als meubels die metalen bevatten kunnen hiermee bewerkt worden. Zo kan u zelfs verflagen verwijderen van meubels om deze nadien eventueel in een andere kleur te zetten. Bij parelstralen kan uw meubilair niet beschadigd worden, dit omdat de kracht afgestemd wordt naargelang de sterkte van het materiaal. Het gaat een inslag creëren op de laag die zich bevindt bovenop het materiaal, in meeste gevallen maak je het onderliggende materiaal zelfs sterker hierdoor. Dit vooral bij metalen.

Is er ook een nabehandeling vereist?

Na het gebruik van parelstralen gaat men hoofdzakelijk bij hout naschuren. Meestal gebeurt dit machinaal en levert dit een mat effect op. Afhankelijk van het schuurpapier dat gebruikt wordt kan dit een ander effect geven. Fijner schuurpapier levert een gladder effect. Afhankelijk van wat u wil kan men kleurloze vernis of een natuurlijke olie gebruiken om het hout te behandelen. Dit als beschermingslaag voor het hout.

Niet enkel hout kan bewerkt worden door parelstralen, ook metaal behoort tot deze mogelijkheden. Zo kan men roest- en/of oxidatielagen verwijderen om de ondergrond te verbeteren.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *