Online categorie 1 vuurwerk bestellen

Vroeger kon je alleen de laatste 3 dagen van het jaar vuurwerk kopen bij een vuurwerkdealer in Nederland. Sinds 2012 is de vuurwerkwet aangepast en is er het zogenaamde categorie 1 vuurwerk gekomen, vroeger heette dit fop- en schertsvuurwerk.  Dit vuurwerk mag je het hele jaar door kopen en ook afsteken. Nog een groot voordeel van dit cat 1 vuurwerk is dat het per post verzonden mag worden. Onder andere bij Dutch-Pyro.nl kan je gemakkelijke en snel een heel erg leuk pakketje met diverse soorten vuurwerk bestellen en dan heb je dat de volgende dag al in huis.

Cat 1 niet alleen voor kinderen!

Nu zal je misschien denken dat dit categorie 1 vuurwerk alleen voor kleine kinderen is maar niets is minder waar, het zijn allang niet meer alleen sterretjes en knalerwten. Tegenwoordig zijn grondbloemen, knetterlinten en zelfs kleine sier fonteintjes het gehele jaar legaal af te steken. Er zitten zelfs fonteintjes tussen, knetterkegels genaamd,  die tot wel 3 meter hoog hun vuur spuwen. Uiteraard zal je voor het grotere luchtvuurwerk nog wel moeten wachten tot de laatste dag van het jaar maar om de tussentijd op te vullen is categorie 1 vuurwerk heel erg leuk om af te steken.superhelden pakket

Wetgeving verruimd

Zoals gezegd is de wetgeving sinds 2012 veranderd. Voor categorie 1 vuurwerk houdt dit in dat je hiervan 200kg cat 1 vuurwerk in huis mag hebben zonder dat je hiervoor een vergunning nodig hebt. Je mag het vuurwerk altijd afsteken, de enige regel die hierop wel van toepassing is, is dat je geen overlast mag veroorzaken. Maar dat mag je met andere dingen ook niet doen natuurlijk.

4/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *