3 dingen die je nog niet wist voordat je begon met motorrijden

motor

Motorrijden is fantastisch. Iedere motorliefhebber zal dat beamen. Als je nog nooit op de motorfiets bent gestapt, kun je je niet voorstellen wat een heerlijk gevoel dit geeft. Het is werkelijk met geen pen te beschrijven hoe vrij je je voelt zodra je wegrijdt. Motorrijden is dan ook geen manier om je van A naar B te verplaatsen. Het is een echte hobby. Er zijn maar weinig automobilisten die zomaar in de auto stappen en zoveel mogelijk kilometers voor de lol proberen te rijden. Motorrijders doen dit wel. Zij stappen op de motor en zien de rit alleen al als vorm van ontspanning.

Ben jij pas begonnen met motorrijden? Of kijk je vol enthousiasme naar de prachtige onderdelen op caferacerwebshop.com en hoop je ooit zelf een eigen caferacer te bouwen én natuurlijk je motorrijbewijs te halen? Hier zijn 3 dingen die je nog niet wist voordat je begon met motorrijden.

 

1.      Je leert veel beter autorijden

Dit klinkt misschien een beetje vreemd. Maar je kunt op de snelweg precies zien welke automobilisten ook motorrijden en wie niet. Door veelvuldig op de motor te stappen, leer je namelijk veel beter vooruit te kijken. Je bent immers kwetsbaarder op de motor. Je moet er continu voor zorgen dat je door andere verkeersdeelnemers gezien wordt. Dit zorgt ervoor dat je ieder moment weet hoe de situatie op de weg is en wie er voor, achter en naast je rijdt. Dit pas je uiteraard nu ook automatisch toe in de auto, waardoor je plotseling pas merkt hoe slecht mensen vooruit kijken.

Een probleem: je wordt hierdoor wel een veel ongeduldigere automobilist. Terwijl je weer lijdzaam in de file aansluit, kijk je vol jaloezie toe hoe een motorrijder achter je zijn gashendel motor indrukt en er vandoor zoeft.

 

2.      Je komt op de mooiste plekken

In de auto kies je vrijwel nooit voor de langste route. Als je de weg niet weet, laat je je navigatie de kortste route uitzoeken. Je moet er niet aan denken om voor je plezier nóg langer in de auto te zitten. Met de motor is dit anders. Je geniet van het maken van kilometers en daardoor kom je ook op plekken waar je hoogstwaarschijnlijk nog nooit geweest bent. Je komt er zelfs achter dat er in je directe omgeving nog veel meer mooie routes zijn, routes waar je eerst nog helemaal niet het bestaan van wist. Knipperlichten bij Caferacerwebshop.com aan en gaan. Genieten van al het moois wat dit land te bieden heeft!

 

3.      Je leert meer mensen kennen

Het bijzondere van de motorwereld is dat iedereen met een motor erbij hoort. Het maakt niet uit of je man, vrouw, zwart, wit, dik, dun, lang of kort bent. Alles wat telt is jullie gedeelde passie: motorrijden. Dat is dan ook de reden waarom je motorrijders elkaar dikwijls ziet groeten. Iedereen maakt deel uit van dit wereldje. Bovendien maak je tijdens bijna ieder ritje wel nieuwe sociale contacten. Bijvoorbeeld bij het parkeren of het tanken. Willekeurige mensen die je aanspreken over jouw db killer van Caferacerwebshop of meer willen weten over de motor die je rijdt. Motorrijden is de perfecte manier om meer mensen te leren kennen en jouw passie te delen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *