Stijlen in Kung Fu

kung-fuWat opvallend is aan Kung Fu en zich daarmee van veel andere vechtstijlen onderscheidt- is dat het werkelijk waar enorme, omvangrijke richtlijnen en technieken kent. Daardoor zijn er in de loop der tijd veel verschillende stijlen in Kung Fu ontstaan. We besteden op deze pagina dan ook aandacht aan de manieren waarop Kung Fu wordt ingedeeld. Naast de diverse dierenstijlen kent Kung Fu ook ongewapende en gewapende vormen. Allereerst aandacht voor de ongewapende vormen.

 

De ongewapende vormen binnen Kung Fu

Er zijn gewapende vormen binnen de Kung Fu maar ook vele ongewapende. Denk daarbij aan de dierenstijlen die er zijn. Er zijn naast de dierenstijlen ook moderne vormen en traditionele vormen. Bij de ongewapende vorm is het belangrijk om de basis te kennen. Zonder die belangrijke basis ben je in feite nergens. Wil je de ongewapende vorm binnen Kung Fu leren beheersen? Dan moet je veel tijd steken in oefenen, verbeteren en is doorzettingsvermogen en de kracht om iets te willen bereiken van enorm belang!

 

De gewapende vormen binnen deze vechtstijl

kung-fuDe basis van de gewapende vormen moeten we zoeken bij de Chinese monniken. Zij hebben zichzelf aangeleerd om met simpele gereedschappen zich te verdedigen tegen kwaadwillende zoals rovers. De stok vind je daarom nu nog steeds terug in de gewapende vorm. Van oorsprong was deze afkomstig van de bezem. Andere gereedschappen die werden omgetoverd tot wapens zijn bijvoorbeeld zwaarden. De zwaard werd door de monnik eeuwen geleden gebruikt als werktuig om de gewassen mee te snijden.

 

Diverse dierenstijlen

Wie aan Kun Fu denkt, die denkt ongetwijfeld aan de prachtige, sierlijke bewegingen die door beoefenaars worden gemaakt. De oorsprong daarvan ligt bij de observatie door monniken van dieren, wilde dieren. In de Kung Fu zie je dan ook deze bewegingen terug. De monniken hebben daarmee een stijl ontwikkelt en door de jaren heen geperfectioneerd die nu nog steeds terugkomt in het lesmateriaal van allerlei Kung Fu scholen over de gehele wereld. Het is daarmee een stukje cultureel erfgoed geworden van China. Dierenstijlen zijn bijvoorbeeld de imitatie van de bewegingen van de tijger. De tijger staat voor kracht en snelheid. De slang voor behendigheid en de bidsprinkhaan voor precisie.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *