Lichaam en geest in balans met Kung Fu

 

kung-fuWil je weer een lichaam en geest die perfect in balans zijn? Lees dan vooral verder, want met de eeuwenoude Chinese krijgskunst/verdedigingskunst Kung Fu verbeter je met name je geestelijke welzijn en daarnaast leer je allerlei tactieken en technieken, waarmee jij jezelf weerbaarder maakt en in staat bent jezelf te verdedigen. Daarnaast verbetert je conditie en reactiesnelheid. Kortom: Lees gauw verder en leer vooruit te gaan in plaats van stil te staan. Kan je vooruit? Ga dan ook vooruit. Dit is een van de belangrijkste stelregels binnen de Kung Fu.

 

De vele voordelen die de krijgskunst je biedt

Wil je Kung Fu leren? Besef dan wel dat deze krijgskunst meer is dan alleen een kunst om jezelf te leren verdedigen! Met Kung Fu wordt je onderwezen in een eeuwenoude, traditionele Chinese vechtkunst. De vechtkunst vind zijn oorsprong in de Shaolin tempels in China. Vroegere lijfwachten (beveiligers) van de keizer leerden zichzelf en de keizer zo optimaal te verdedigen tegen vijanden. Belangrijke elementen die terugkomen in deze oeroude krijgskunst zijn o.a. het overwinnen van je angst, de juiste ademhalingstechnieken aanleren, leren omgaan met spanning en stress en de controle krijgen over je lichaam en geest. Lichaamstaal is daarbij een krachtig instrument om eventuele belagers af te schrikken maar kan ook worden gebruikt als meditatietechniek.

 

Je gezondheid verbeteren

kung-fuBeter ademen, beter slapen, een betere bloedsomloop… Het zijn maar een paar voorbeelden die Kung Fu lessen je geven. Je gezondheid zal al snel verbeteren wanneer je met regelmaat Kung Fu lessen volgt. Je lichaam krijgt meer energie en je zal veel minder vaak ziek zijn. Dit alles dankzij een veel positievere levensinstelling!

 

Meer balans

Je lichaam en geest raken meer in balans. Je leert om nieuwe doelen te stellen, vooruit te kijken en alledaagse problemen te overwinnen. Problemen zijn immers een uitdaging en geen muur waar je tegenaan loopt en waardoor je niet verder kunt! Je leert met angsten om te gaan en balans te vinden in je leven en dat alles door innerlijke rust te vinden.

 

Meer zelfvertrouwen

Onderzoeken hebben aangetoond dat personen die deze prachtige, eeuwenoude vechtkunst beoefenen, over het algemeen veel meer zelfvertrouwen hebben dan gemiddeld. Je leert voor jezelf op te komen, jezelf te verdedigen en problemen te overwinnen. Daarnaast ontplooi jij jezelf en ontdek je ingebouwde vaardigheden waarvan je het bestaan niet eens wist. Mensen die Kung Fu beoefenen durven voor zichzelf op te komen en beter te communiceren naar de omgeving toe. Waar je voorheen opzag tegen dingen zal je veel meer durven te ondernemen.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *