Hoe kan ik het beste groene aanslag verwijderen?

Als ik nu naar mijn terras kijk, is deze helemaal groen van de groene aanslag en alg. Dus stelde ik me de vraag: ”Hoe kan ik het beste groene aanslag verwijderen? Gelukkig heb ik daar het antwoord op gevonden door zoek te gaan. Deze zoektocht hoef jij verder niet te maken omdat ik het antwoord voor je heb.

Niet alleen mijn terras, maar ook mijn houten tuinstoelen, het houten hekje, de schutting en de houten vlonders zijn groen. Dit jaar erger dan vorig jaar en het lijkt wel of het ieder jaar erger wordt.

Niet meer met de hoge drukspuit

Ieder jaar ging ik in de slag met de hogedrukspuit. Dat was altijd een behoorlijke klus. Het terras en zo werd wel weer schoon, maar zelf zag ik er daarna niet uit.

En het opspattende vuil maakte de tuindeuren en zo er ook niet mooier op. Mijn vrouw altijd aan het mopperen dat ze de ramen weer moest lappen. Herkenbaar?

Vorig jaar wilde ik het daarom anders doen. Het moet toch kunnen om je terras schoon te maken en schoon te houden zonder vier of vijf keer per jaar met de hogedrukspuit aan de slag te moeten. Dat kost veel tijd, maar ook veel energie en water.

Schoonmaakazijn dan misschien?

Dus ging ik op zoek naar andere oplossingen. Een vriend van mij zei dat hij schoonmaakazijn gebruikte en dat dit goed werkte. Dus dat ook geprobeerd. Het werkt wel sneller dan met de hogedrukspuit en veel groen verdwijnt ook zeker. Wel komt het redelijk snel weer terug.

Maar het is wel een dure oplossing. Je hebt namelijk behoorlijk veel azijn nodig om je terras schoon te maken. En voor de schutting en het tuinhekje werkte het ook wel. Maar de plantjes die direct bij het hek stonden, vonden het niet zo fijn. Een aantal zijn doodgegaan.

Schoonmaakazijn was dus ook niet de oplossing!

Laten doen door een professional dan misschien?

Ik was het zo zat dat ik besloot om een professional te bellen. Hij gaf aan dat ze een speciaal middel gebruikten dat ze met een nevelspuit aanbrachten en dat na een paar dagen de groene aanslag verdween. En door het impregnerende laagje dat achterbleef, blijft de groene aanslag ook lang weg.

Wat hij ook vertelde en mijn idee bevestigde dat de groene aanslag ieder jaar maar meer werd, was dat wanneer je met de hogedrukspuit aan de slag gaat, je hout en stenen ruwer maakt en algen meer verstopplekjes geeft. Je spuit ze dus niet helemaal weer weg en komen daardoor sneller terug.

O.K., maar wat kost dat dan om het door een professional te laten doen? Oeps, dat was schrikken. Voor mijn tuintje was ik al snel een paar honderd euro kwijt.

De beste man begreep dat dit voor mij geen optie was. En toen onthulde hij mij de oplossing!

De professionele groene aanslag verwijderaar.

Als professional gebruikt hij BioGroen. Een volledig biologisch afbreekbaar middel dat niet agressief is, maar wel de groene aanslag verwijdert. Dit mag in principe door iedereen gebruikt worden, want je hebt er geen spuitlicentie voor nodig. Dus particulieren mogen het ook gebruiken. Alleen is het helaas niet te koop in de winkel.

In de winkel vind je wel middeltjes die hetzelfde beweren te doen. Maar als je naar de samenstelling kijkt, is het een veel minder geconcentreerd middel en heb je er veel meer van nodig. En dan wordt het opeens weer duur.

De professional gaf aan dat een collega om maar even op de webshop van BioAktief te kijken, omdat het daar wel te koop is in speciale consumentenverpakkingen. Dat heb ik gedaan en een kannetje besteld.

Wat een verademing was dat zeg. Simpel 4 liter water in een nevelspuit en 0,4 liter middel er bij. Even schudden, op druk brengen en vernevelen. In de kortste keren had ik mijn hele terras, het hekwerk, de schutting en de tuinmeubelen beneveld. En een paar dagen later was de groene aanslag weg. Ik heb het vorig jaar nog 1 keer weer preventief gebruikt. En nu na de winter, als de temperatuur een paar dagen boven de 10 graden blijft, ga ik er weer mee aan de slag en zit ik straks weer in een frisse tuin.

Kees

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *