Ontdek de woontrends van 2018

De woontrends van 2018

Het nieuwe seizoen breekt alweer aan. Ook in het voorjaar van 2018 is er sprake van een aantal nieuwe woontrends. Wat kunnen we verwachten? Welke kleuren en welke materialen gaan we zien? De winter is voorbij en het wordt tijd voor meer leven binnen- en buitenshuis. De plantentrend blijft, ook exotische spullen zijn het helemaal en klassieke materialen zijn weer terug van weggeweest. En zo zijn er nog 5 woontrends voor 2018.

Natuurlijke kleuren en klassieke materialen

Kleuren zijn nog steeds helemaal in. Naast natuursteen zal je tegenwoordig ook wat meer meubels en woonaccessoires gaan zien van donker teak hout en eiken. Messing, brons, marmer en zwart staal zijn materialen die niet weg te denken zijn bij deze inrichting.

Exotische inrichting

Wie wil er in de zomer niet heerlijk buiten zitten in de tuin? Genieten van het gefluit van de vogeltjes? Dit is iets belangrijks wat terugkomt in het interieur. Kleuren uit de natuur, maar ook items die gemaakt zijn met natuurlijke materialen. Op de prints van kussens vind je vogels, vlinders en bladeren. Aan de meubels kun je precies zien van welk materiaal ze gemaakt zijn.

Fluweel

Fluweel is zacht, aaibaar en oogt luxe. De trend bestaat al een tijdje, maar het belooft dit voorjaar overal te zien zijn. Sofa’s, kussenhoezen en poefs uitgevoerd in de fluweelzachte stof zul je zeker gaan zien. Vooral de kleuren meisjesachtig roze en chic okergeel zijn populair.

Groen, groen, groen

Planten blijven. Ze zijn gezond voor mensen en vullen lege ruimtes op. Groen wordt steeds meer onmisbaar in huis. Het laat je interieur stralen! Ook groene meubels, groene muren en groene woonaccessoires zijn helemaal hip dit voorjaar.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn ook onmisbaar in 2018. Het blijft dicht bij de natuur en oogt fris. In deze vloeren zie je weer een beetje terug van de exotische inrichting. Ook kun je kiezen voor een vloer die iets creatiever en kleurrijker is. Dat maakt de ruimte persoonlijk en uniek.

 

Ga eens langs bij een Meubelzaak in Nieuwegein en ontdek hoe jij je interieur in wil richten.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *