Wat kun je ongeveer met cloud hosting?

Cloud hosting is een relatief nieuwe dienst en vele mensen hebben dan ook nog geen idee wat het precies inhoud. Daarom ga ik uitleggen wat cloud hosting is en wat je er ongeveer mee kunt doen. Het is namelijk een dienst die je komende tijd steeds meer zult zien en ook steeds meer mee in aanraking zult komen.

Wat houdt cloud hosting in?

Bij cloud hosting kun je verschillende servers inhuren om te gebruiken voor jezelf. Het is begonnen met dat bedrijven vaak per medewerker/afdeling een eigen server/opslagplaats wouden creëren. Bij cloud hosting heb je toch een eigen server, maar hoef je er geen apparaat voor aan te schaffen. Bij cloud hosting sla je namelijk eigenlijk je bestanden op het internet op, maar dan wel op een plek waar er niemand anders bij kan komen behalve jij zelf.

Waarom zou je aan cloud hosting doen?

Er zijn verschillende redenen waarom het fijn voor jou kan zijn om aan cloud hosting te gaan doen. Als eerste is het gemakkelijk dat je extra opslagruimte hebt om je bestanden en eventueel foto’s om op te slaan. Je slaat je bestanden namelijk niet meer op je computer op als je aan cloud hosting doet, maar je zet ze op de server die je op dat moment huurt. De server die je huurt heet een virtual private server. En zoals de naam het als zegt is het een privéserver. Je kan wel mensen toestemming geven zodat ze er vel bestanden aan toe kunnen voegen en de bestaande bestanden te openen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *