Een beveiliging opleiding volgen

Heb jij interesse in een beveiliging opleiding? Een opleiding beveiliging kun je volgen op het mbo of op het hbo. Op het mbo kun je al instappen op niveau 1. Dit is een opleiding tot assistent beveiliger. Als assistent beveiliger mag je onder de supervisie van een gediplomeerd basis beveiliger werken. Helaas ben je als assistent beveiliger niet bevoegd om in te grijpen tijdens gevaarlijke situaties en/of noodsituaties. Vanwege deze reden wordt de mbo-niveau 1 opleiding beveiliging vaak gebruikt als doorstroomopleiding voor een hogere opleiding.

Beveiliging opleiding mbo niveau 2 

Wanneer je een mbo-niveau 2 opleiding beveiliging gevolgd hebt ben je wel bevoegd om de volledige taken van een beveiliger uit te voeren. Je hoeft niet te werken onder de supervisie van een andere beveiliger en je mag ingrijpen tijdens gevaarlijke situaties. Met een mbo niveau 2 opleiding word je opgeleid tot basisbeveiliger. Een basisbeveiliger gaat vaak aan de slag bij een beveiligingsbedrijf of als in-house beveiliger voor bedrijven. Een basis beveiliger beveiligt voornamelijk evenementen en objecten zoals bedrijfsterreinen en publieke gebouwen.

Beveiliging opleiding mbo niveau 3

Wie een mbo niveau 3 opleiding volgt heeft op de lange termijn meer doorgroeimogelijkheden dan iemand met een mbo 2 opleiding. Iemand die een mbo niveau 3 opleiding heeft afgerond zal vaak net als andere beveiligers aan de slag gaan in het veld. Het diploma biedt echter de mogelijkheid om door te stromen tot functies zoals teamleder, unitleider of regiomanager.

Beveiliging opleiding hbo

Als beveiliger kun je ook een hbo-opleiding volgen. Met een hbo-diploma integrale veiligheid of veiligheidskunde kun je aan de slag als interne veiligheidsexpert. Als veiligheidsexpert ben je verantwoordelijk voor de algehele beveiliging van een bepaald evenement of een bepaalde locatie zoals een vliegveld. Je coördineert de beveiliging, je analyseert risico’s en zoekt methodes om deze risico’s te minimaliseren.

Interesse in een opleiding beveiliging? Kijk dan op het beveiliger opleiding en carrière platform.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *