Een Big Green Egg het hele jaar door gebruiken

big-green-egg-winter

Dat de BGE een veelzijdige outdoor cooker is wist je waarschijnlijk wel, maar je kunt ook de Big Green Egg in de winter gebruiken! Hij is namelijk van zeer duurzame materialen gemaakt en daardoor ook weerbestendig. De temperatuur kun je goed onder controle houden en bovendien aflezen via de temperatuurmeter.

Veer verschillende ingrediënten bereiden

Niet alleen vlees en vis kunnen prima op de barbecue maar ook groenten waaronder aardappelen, maïs, wortel, tomaat, paprika, courgette, ui, venkel, raap, prei, champignons, asperges, bleekselderij, aubergine, knolselderij en ga zo maar door. Alles wordt lekkerder op een echte Big Green Egg barbecue.

Accessoires

Er zijn vele accessoires verkrijgbaar waardoor je op de Big Green Egg je vlees en groenten nog makkelijk en lekkerder kunt bereiden. Er zijn namelijk verschillende grill roosters, iron ovens, en andere handige tools waarmee je in feite ieder ingrediënt of stukje vlees perfect kunt krijgen. De mogelijkheden zijn ongekend. Er is geen enkel ander barbecue merk waarmee je zoveel mogelijkheden hebt. Voor de BGE bbq zijn er zeker meer dan 50 te koop. Daarbij tellen we de verschillende soorten houtskool en aanmaakblokjes nog niet eens mee.

Goede houtskool is belangrijk

big-green-egg-houtskoolIn houtskool zit zeker verschil. De houtskool bepaalt namelijk onder andere de temperatuur en de rookontwikkeling. Big Green Egg heeft verschillende soorten houtskool in haar assortiment zitten. De Premium houtskool als voorbeeld bestaat uit 80% eikenhout en 20% walnoothout. Deze perfecte blend zorgt voor een zeer goede brandtijd en zeer weinig as. Het brand dus perfect op. Ook de Black Ranch houtskool is een aanraden. Daarbij kun je kiezen uit een mix afkomstig uit Argentinië, Cuba en Zuid-Afrika. De algemene kenmerken zijn dat ze een zeer lange brandduur hebben, meerdere malen te hergebruiken zijn en dat ze gemakkelijk te zijn aan te steken. Verder zijn ze vrij van chemicaliën waardoor je eten puur natuur blijft.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *