Ontwikkelingen in de poppenhuishobby

Kaptafel2-350pxDe kans is groot dat je nog nooit van de poppenhuishobby hebt gehoord. Immers, poppenhuizen worden vaak met kinderen in verband gebracht en niet zo snel met volwassenen. Toch is er een bloeiende markt waarin vele bedrijven zich hebben gestort om volwassenen die met passie met realistische poppenhuizen bezig zijn te voorzien van allerlei miniaturen en onderdelen om zelf poppenhuis miniaturen te maken.

Maar zoals voor vrijwel iedere markt geldt,  staat ook de poppenhuis branche niet stil. Een tweetal van de ontwikkelingen die momenteel gaande zijn, zullen we in onderstaande alinea’s bespreken.

Complete poppenhuizen zijn niet meer populair

De tijd waarin mensen kant-en-klare poppenhuizen kochten of modellen die ze zelf konden schilderen, is echt voorbij. Tegenwoordig is het de trend om een bepaalde ruimte uit een poppenhuis na te bouwen, en die ruimte dan gedetailleerd in te richten met bijpassende poppenhuis miniaturen. Niet alleen scheelt dit veel ruimte in huis, maar ook ligt de aanschafprijs een stuk lager dan wanneer je een compleet poppenhuis zou kopen.

Wat de precieze reden achter deze trend is, is onbekend. Maar de economische crisis die de afgelopen jaren de koopkracht van de consument flink onder druk heeft gezet, heeft mogelijk een rol gespeeld.

De opkomst van online poppenhuis workshops

De tweede opmerkelijke trend die je eigenlijk niet snel zou verwachten in de poppenhuishobby, is de opkomst van online workshops waarin je leert om zelf poppenhuis miniaturen te maken. Voorheen waren het vooral de fysieke bijeenkomsten waarbij hobbyisten onder het genot van koffie, thee en lekkernijen samen miniaturen gingen maken. Natuurlijk heb je op YouTube talloze video’s staan waarin mensen op vaak een ietwat knullige wijze laten zien hoe ze een bepaalde creatie hebben gemaakt, maar een gestructureerde aanpak met duidelijke instructies ontbrak tot nu toe.

Het is voor de hobbyisten die al jarenlang met de hobby bezig zijn even wennen en het zijn dan ook met name de jongere mensen die de workshops waarin je leert om zelf poppenhuis miniaturen te maken volgen.

Toch is het waarschijnlijk een kwestie van tijd, voordat ook de oudere generatie online aan de slag gaat. Om de online poppenhuis workshops te volgen, hoef je immers de deur niet uit en kun je zelf bepalen op welk tijdstip je het miniatuur leert te maken. Tenslotte is het volgen van een online workshops ook nog een stuk goedkoper dan een fysieke bijeenkomst, waar je al gauw tientallen euro’s voor moet betalen. Meer informatie over de online workshops kun je via de volgende link verkrijgen: http://inhetpoppenhuis-workshops.nl/

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *