Corona thuistest doen? Dit zijn je mogelijkheden

corona thuistest

Wil je snel weten of je corona hebt? Dan kun je natuurlijk een afspraak maken bij een testlocatie, maar je kunt ook voor extra gemak zorgen. Het is goed mogelijk om online een corona thuistest te bestellen waarmee je zelf een test kunt uitvoeren. Aan de hand van de test wordt duidelijk of je besmet bent met het coronavirus. Wanneer dit het geval is heb je direct duidelijkheid en ga je in quarantaine. Hier ontdek je alles over jouw mogelijkheden omtrent de corona thuistest.

 

Alle informatie over de corona zelftest

De corona zelftest behoort tot de sneltesten en is om een aantal redenen aan te raden. In de eerste plaats ben je verzekerd van een snelle uitslag. Je hoeft dus niet langs bij een teststraat of een andere testlocatie waarbij je de uitslag pas na een paar uur krijgt. Met een corona zelftest ga je zelf aan de slag met de test en krijg je al binnen 15 minuten de uitslag. De zelftest wordt uitgevoerd met een wattenstaaf in de neus. Aan de hand hiervan kun je snel achterhalen of je al dan niet besmet bent met het coronavirus.

corona zelftesten

Hoe werkt de test?

De test werkt als volgt. Zodra je de corona thuistest binnen krijgt, kun je er direct mee aan de slag. Je krijgt een wattenstaafje meegeleverd en de rest van de benodigdheden voor de test. Bij de test zit altijd een duidelijk stappenplan zodat je precies weet wat je moet doen. Een groot voordeel aan de corona thuistest is dat de wattenstaaf slechts twee centimeter diep de neus in hoeft. Hiermee is de test dus een stuk aangenamer dan de andere test die bij de GGD en in de teststraten worden afgenomen. Zodra je de stappen hebt gevolgd, weet je al na 15 minuten wat de uitslag is.

hoe werkt de corona zelftest

Corona thuistest bestellen

Benieuwd naar jouw opties? Het is heel makkelijk om de corona thuistest te bestellen. Wanneer je vandaag bestelt heb je hem meestal de volgende dag al in huis en kun je direct testen op corona. Is de uitslag positief? Dan kun je gelijk in quarantaine en kun je daarnaast ook geen mensen in de omgeving meer besmetten. Wanneer je negatief bent heb je direct meer duidelijkheid en hoef je geen afspraak te maken om langs te gaan bij een testlocatie. De uitslag van de thuistest is relatief betrouwbaar, bij een positieve uitslag is de betrouwbaarheid 100%. Het is dus heel goed mogelijk om deze zelf en snel thuis uit te voeren wanneer je het vermoeden hebt dat je besmet bent met het virus. 

Merken die zijn goedgekeurd door het RIVM

De volgende merken zijn door het RIVM reeds goedgekeurd, en er zullen nog een aantal spoedig gaan volgen die de zelftest op de markt brengen. ACON , Roche, BIOSYNEX , MP Biomedicals, en ARnerG BV Lyther zijn deze merken.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *