Afscheid nemen in stijl

Afscheid

Als u afscheid wil nemen van een dierbare, wil u dat in rust kunnen doen. Bij Uitvaarthuis Twente kunt u rekenen op een optimale dienstverlening. Kernwaarden die centraal staan zijn een mooie locatie, persoonlijk aandacht voor elk individu, genoeg rust en waardigheid van de aanwezigen. Wij zijn al jarenlang een begrip in Almelo en omstreken.

Het afscheid in het uitvaarthuis kan precies zo worden ingericht als u wil. Het uitvaarthuis beschikt over familiekamers, zodat u ieder moment kunt langskomen. U kunt onder het genot van een kop koffie uw dierbare herinneren met familieleden. Daarnaast is ook het verzorgen van de overledene mogelijk. De opbaarruimte is hygiënisch en heeft een vriendelijke uitstraling. Bovendien is er ook voldoende parkeergelegenheid. Bent u op zoek naar een Begrafenisondernemer Almelo? Klik dan direct door naar de website van Erik Korte Uitvaartverzorging.

Uitvaarten vroeger en nu

Anno 2017 zijn uitvaarten erg professioneel. Maar hoe ging dit er vroeger aan toe? De oudst gevonden gegevens over omgang met doden zijn van 3500 voor Christus. Er werd met grote stenen hunebedden gemaakt zoals deze nog te bewonderen zijn in Havelte. De eerste crematie vond plaats in 1914. In 2003 werden er voor het eerst meer gekozen voor een crematie dan een begrafenis. Het percentage crematies blijft steeds verder oplopen.

Tegenwoordig moet een uitvaart na minimaal 36 uur en maximaal 6 werkdagen worden uitgevoerd. De dagen van het overlijden telt hierbij niet mee. Er kan bij de burgemeester om verlenging worden gevraagd als bijvoorbeeld een familielid uit het buitenland moet komen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *