Zonder vervoer ligt alles plat

Je hoort het dagelijks in het nieuws. Je wordt wakker en nog voordat je in je auto stapt controleer je eerst even de file meldingen. Jij wil namelijk niet stil komen te staan onderweg naar je werk of naar andere afspraken. Wanneer je de verkeersinformatie aanhoort besef jij je gelijk hoe kwetsbaar het verkeer eigenlijk is. Er hoeft maar één ding mis te gaan, er hoeft maar één chauffeur achter het stuur te zijn afgeleid door wat dan ook, en het hele verkeer op die snelweg ligt plat. Je prijst je elke dag weer gelukkig dat jij niet de aanstichter van een file bent, maar vergeet niet dat zoiets zomaar kan gebeuren.

Laat je niet afleiden

In het verkeer ben je namelijk ook heel eenvoudig afgeleid. Er hoeft maar iets te gebeuren, en je klapt bovenop je voorligger of je raakt van de weg af. De oorzaak van de meeste eenzijdige of tweezijdige ongevallen tegenwoordig is onze mobiele telefoon. Juist. Dat stukje techniek waar jij nu waarschijnlijk dit bericht op leest. Onze smartphones zijn namelijk allemaal rijkelijk voorzien van apps, en die apps hebben meldtonen wanneer één van onze vrienden of familieleden een berichtje plaatst dat jij wellicht zou willen zien.

Je mobiel op een veilige plaats

Je weet in je achterhoofd heus wel dat je niet moet gaan kijken wanneer zo’n bericht binnen komt, maar toch ben je vrij snel geneigd om dat te gaan doen. Je zal dan ook direct op je schermpje kijken wat er aan de hand is. Dat is het moment waarop een ongeluk in een klein hoekje zit. Het is zo gebeurd. De boodschap is helder; jouw mobieltje moet op een veilige plek in je auto. Brodit heeft daar goed over nagedacht. Jij wordt niet afgeleid, maar hebt wel zicht op alles wat er gebeurt. Dat is de zekerheid van Brodit.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *