Slim om een auto in te ruilen?

auto-kopen-showroomEen auto inruilen, is dat wel zo slim om te doen? Het antwoord op deze vraag hangt af van jouw persoonlijke situatie. Kun je geen moment zonder auto dan is een auto inruilen zeker het meest praktisch. Je hoeft geen auto te huren en stapt zo over in de nieuwe auto. Echter hangt er wel een flink prijskaartje aan dit gemak.

 

Auto inruilen kost geld

kost-geldEen auto inruilen kost geld. Je krijgt minder geld terug namelijk voor je eigen auto als wanneer je deze zelf verkoopt. Het autobedrijf waar jij je auto inruilt geeft er namelijk minder voor terug dan een particulier of autoveiling. Echter zit je wel even zonder auto. In de tussentijd kun je natuurlijk een auto lenen of huren. In sommige gevallen kan een auto huren alsnog lonend zijn omdat je in de meeste gevallen meer dan 1000 euro meer voor je auto terug kunt krijgen. 1000 Euro is namelijk in de meeste gevallen het minimale bedrag wat je minder voor je auto terugkrijgt bij inruil en dat is veel geld.

 

Onderhandelen

onderhandelen-prijsDe prijs van de nieuwe auto is niet onderhandelbaar wanneer je een auto wil inruilen. Je betaald dus niet alleen meer voor de auto wanneer je inruilt maar krijgt ook minder terug voor je auto wanneer je inruilt. Wil je snel van je auto af dan kun je altijd overwegen om je auto voor een iets lagere prijs te verkopen, bijvoorbeeld gelijk aan de goedkoopste op internet, wat in praktijk zeker 1000,- euro meer is wat het autobedrijf je er voor geeft. Of je auto verkopen via een autoveiling. Ook daar krijg je in bijna alle gevallen meer voor je auto terug.

 

Conclusie

Kun je dus even zonder auto dan is het beter voor je portemonnee om je auto zelf te verkopen. In de meeste gevallen bespaar je dus meer dan 1000,- euro. Dit komt omdat je zeker 1000,- euro minder voor je auto terug krijgt dan de laagste prijs op internet. Marktplaats wordt vaak als richtlijn aangehouden. Daarnaast is de prijs van je nieuwe auto niet onderhandelbaar bij het inruilen van een auto.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *