Je auto verkopen via internet

rode-auto-verkopenGemiddeld rijden mensen 5 jaar in hun auto en verkopen deze daarna weer. 70 Procent verkoopt deze via het internet en 30 procent ruilt hem in. De auto verkopen via het internet is dus het meest populair.

 

Auto inruilen

De auto inruilen heeft voor- en nadelen. Wanneer je niet zonder auto kunt dan is inruilen het meest ideaal. Wanneer je een auto op het oog hebt bij een garage of autobedrijf dan kun deze bezichtigen en een proefrit maken. De verkoper zal je ongetwijfeld confronteren met de vraag of je nog een auto hebt in te ruilen. Hier wordt dan de verkoopprijs van de nieuwe auto op gebaseerd. Als je akkoord gaat met de prijs dan worden de meeste auto’s rijklaar gemaakt wat betekent dat je een afspraak kunt maken om je oude auto achter te laten en met je nieuwe auto weer naar huis te rijden. Op deze manier zit je dus nooit zonder auto.

 

Financiële plaatje bij inruilen

Een auto inruilen is in veel gevallen financieel minder aantrekkelijk. Je betaald dus voor het gemak. De verkoper zal je het gevoel geven dat je een goede deal hebt gemaakt en vertelt je hoeveel geld je moet bijbetalen voor je nieuwe auto. De verkoopprijs van de auto die je wil kopen zal vast zijn en dus niet onderhandelbaar. De prijs die je voor je eigen auto terugkrijgt ligt vaak onder de prijs van de laagst geprijsde auto op het internet. Als voorbeeld is het model auto op internet 4000 Euro waarbij dit de goedkoopst aangeboden auto is. De verkoper geeft je in dit geval 3400 Euro terug als voorbeeld. De verkoopprijs van de nieuwe auto is 8000 Euro in geval van een inruil. De prijs is vast en niet onderhandelbaar. Wanneer je zonder inruil was aangekomen dan had er nog wel iets van de prijs afgekund. Soms wel 500 Euro. De prijs van het internet was minimaal 4000 Euro geweest omdat je dan op een bodemprijs zit. Het verschil tussen de 3400 en 4000 Euro is 600 Euro. Daar bovenop had je 500 Euro korting kunnen krijgen dus eigenlijk neem je genoegen met een verlies van 1100 Euro. Dit is dan de prijs die je betaald voor het stukje gemak die je ervoor terugkrijgt.

 

Een auto verkopen via het internet

Er zijn meerdere manieren om je auto te verkopen op het internet. Een advertentiesite is de meest gebruikte manier. Je kunt eenvoudig vergelijken wat anderen mensen voor dezelfde auto vragen en daar je prijs op baseren. In veel gevallen betaal je advertentiekosten wanneer je op een populairdere verkoopsite zit. De verkoopkansen liggen daar hoger en dat is het vaak wel waard.

Naast een advertentiesite kun je ook gebruik maken van een autoveiling of auto opkoper. Beide geven je vaak direct een prijs waarvoor je de auto ook direct kunt verkopen. Een auto verkopen via deze weg neemt je een hoop werk en tijd uit handen waardoor je sneller van je auto af bent. Kijk goed naar de voorwaarden omdat de ene dienstverlening gratis en vrijblijvend is en de andere niet.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *