Je auto in 1 dag verkopen

auto-verkopen-1-dagWellicht rijd je al een behoorlijke tijd in je auto en is er een verandering op je pad gekomen waardoor je moet gaan besparen. Het kan zijn dat je een wereldreis wil gaan maken, je vrouw zwanger is en er gezinsuitbreiding op komst is of dat je ander werkt hebt en langere afstanden moet gaan rijden. Genoeg redenen die er kunnen zijn om je auto te verkopen. Op zoek naar een andere auto die beter aansluit bij de wensen die er op dat moment spelen.

 

Veel manieren

Je auto verkopen kan tegenwoordig op heel veel manieren. Vroeger had je daar een stuk minder opties voor. Een briefje achter je raam was heel gebruikelijk. Tegenwoordig kijken daar weinig mensen naar en zoeken ze eerder op het internet. Marktplaats, Gaspedaal, Speurders en autobedrijven in de buurt worden geraadpleegd om een prijs op te doen. Adverteren is redelijk eenvoudig en wanneer je de juiste foto’s hebt geschoten kun je meteen aan de slag.

Voor- en nadelen

Elke manier van verkopen kent zijn voor- en nadelen. De ene manier werkt sneller dan de andere en er zit bovendien ook prijsverschil in. Wanneer je gaat adverteren dan is de betaalde manier het meest effectief. Dit houd in dat je in een korte tijd veel reacties kunt krijgen. Uiteraard hangt dit samen met je vraagprijs en de populariteit van je auto. Heb je een auto van 20 jaar oud met 350.000 op de teller dan is de kans kleiner dat je veel publiek trekt dan een auto van 5 jaar oud met 50.000 op de teller. Ook het merk speelt daarin een grote rol. Volkswagen als voorbeeld verkoopt sneller en makkelijker dan een Daihatsu.

 

1dag-verkopen-autoAutoveiling

Ook de autoveiling kan een interessante optie zijn om je auto aan te verkopen. Vaak kun je in 1 dag je auto verkopen en kost het aanmelden en verkopen je helemaal niets. Je krijgt een vrijblijvend bod en bepaalt zelf of je hiervoor de auto verkoopt. Jij bent en blijft de baas. Sommige veilingen zijn niet gratis. In dit geval wil het niet zo zijn dan de betaalde beter is dan de gratis variant. Uiteindelijk zijn er altijd kosten maar de ene veiling legt dit bij de koper neer en de andere bij de verkoper. Wij Nederlanders willen natuurlijk nergens voor betalen dus raden wij je aan om te gaan voor hetgeen wat niets kost.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *