Hoe haal je sneller je rijbewijs?

rijles

Een praktijkexamen doen voordat je de weg op mag is in Nederland een verplichting. We noemen dit ook wel een praktijkexamen voor autorijbewijs. Je mag vanaf 16.5 jaar beginnen met je eerste rijles en op je 17e mag je al rijexamen doen. Tijdens het volgen van rijlessen (of nog daarvoor) doe je meer kennis op van de verkeersregels die in Europa gelden. Je hebt pas voldoende kennis van de verkeersregels indien je het theorie-examen haalt. Je  mag al een theorie-examen volgen vanaf de leeftijd van 16 jaar. Je haalt sneller je rijbewijs als je rijlessen volgt. Maar dit is geen verplichting. Al zijn er maar weinig mensen die slagen zonder dat ze ooit een rijles hebben gevolgd…

 

Hoeveel rijlessen heb jij nodig?

Hoeveel lessen je nodig hebt is afhankelijk van diverse factoren. Allereerst bepaald de kwaliteit van je rijschool onder meer hoeveel lessen je nodig hebt. Maar vooral de bereidheid om te leren, hoe snel je dingen oppikt en hoe zeker je bent in het verkeer zijn factoren die in de belangrijkste mate bepalen hoe snel jij je rijbewijs haalt. Zeer snelle, pientere leerlingen hebben soms al aan 10 rijlessen voldoende. Langzame of onzekere leerlingen zitten ruim boven de 40 lessen. Gemiddeld heeft een leerling tussen de 30 en 40 rijlessen nodig om te slagen.

 

Tips waarmee je sneller je rijbewijs haalt

rijbewijs-hoofddorpZorg ervoor dat je een rijschool uitkiest bij wie je langere rijlessen per keer kunt volgen. Onderzoek toont aan dat een rijles van 1.5 tot 2 uur effectiever is dan een rijles die een uur duurt. Je kan ook het beste tweemaal per week lessen. Wat ook helpt is om in de periode dat je rijlessen krijgt veel met anderen mee te rijden! Zo kan je weer leren van andere autobestuurders.

 

Rijexamen tips

Hieronder vind je enkele tips waarmee de kans net iets groter wordt dat jij je rijbewijs straks in één keer haalt. Uiteraard is de lijst met ‘rijexamen tips’ niet volledig. Zoek op het internet naar meer bruikbare tips!

 

  • Voordat je in de auto stapt let je nog eens goed op je ademhaling. Haal rustig adem vanuit de buik en maak desnoods nog een klein wandelingetje om te ontspannen.
  • De dagen voor je rijexamen ga je op tijd naar bed en drink je geen alcohol. Zo verschijn je fit en in optima forma aan de start! Een uitgerust lijf kan beter met stressituaties omgaan.
  • Eet op de dag waarop je afrijd goed. Ben je erg zenuwachtig? Dan versnelt daardoor je stofwisseling. Je verbruikt dus meer energie dan normaal en die energie moet aangevuld worden. Zorg dat je hersenen dus over voldoende brandstof beschikken om goed te kunnen functioneren.
  • Onzekere cursisten slagen minder snel voor hun eerste rijexamen dan zekere cursisten. Neem daarom altijd tijdig besluiten in het verkeer en wacht niet te lang.
  • Wees geconcentreerd en verleg je aandacht naar de weg in plaats van dat je bijvoorbeeld een gesprek aangaat met je examinator. Maak er wel een plezierige autorit van en blijf bovenal rustig.

 

Rijles Hoofddorp

rijles-hoofddorpWoon je in de buurt van Hoofddorp? Dan kun je rijles Hoofddorp volgen bij Rijschool Society. Een gedegen rijschool met meer dan 20 jaar ervaring. Vakbekwame instructeurs waar je snel een persoonlijke band mee opbouwt en de garantie krijgt dat je snel en voordelig snel voor je rijbewijs slaagt. Waar wacht je nog op? Neem direct contact op met http://www.rijschoolsociety.nl/

 

 

5/5 - (1 stemmen)

1 reactie

  1. Fenna zegt:

    Leuke tips, alleen ik heb geen geld om een rijbewijs te halen, het is zo duur… daarom rijd ik nu in een brommobiel Ook goed, ik heb tenminste nu wel vervoer en zit droog dus dat het is het belanrgrijkste..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *