Een goedkope benzine auto

goedkope-bezine-autoJe wilt graag bezuinigen en wilt dit graag doen op je auto, of misschien wordt dit je eerste auto en wil je het meteen goed doen door een goedkopere auto aan te schaffen waarmee je jaarlijks honderden euro’s kan besparen in verhouding met je buren of je vrienden. Dan ben je opzoek naar een goedkope benzine auto, maar waar moet deze goedkope benzine auto aan voldoen?

Formaat van een goedkope benzine auto

Als je van plan bent om een goedkope benzine auto te kopen dan wil je natuurlijk een benzine auto die niet alleen goedkoop rijdt maar ook laag is in belastingen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je een zo klein mogelijke auto aanschaffen, welke merken en modellen dit zijn wordt later in dit artikel nog behandeld.

Voordeel van een goedkope benzine auto

geld-besparenDe titel zegt het al; het grootste voordeel van een benzine auto is dat hij goedkoop is. Maar wat maakt een goedkope benzine auto nou zo goedkoop? Om dat te achterhalen moeten we ons rekenschrift erbij pakken; het gaat namelijk om de bedragen die je elk kwartaal betaald en de kosten van onderhoud en reparaties.

Een kleine goedkope benzineauto is goedkoop in het onderhoud, is vaak erg goedkoop en overal de repareren, verbruikt bijna geen brandstof in de stad en is dus voordelig als je normaal niet ver rijdt, heeft lage kosten als het aankomt op de wegenbelasting en verzekeringen. Tevens is een kleine auto ook makkelijker te parkeren, dit scheelt natuurlijk niets in geld; maar het is wel erg mooi meegenomen.

Meest geschikte goedkope benzine auto

Een kleine goedkope benzineauto is laag in gewicht en daardoor ook laag in de kosten, qua rijgedrag ben jij vaak in de stad en kom je vrijwel nooit of zelden op de snelweg, in gevallen dat je daar wel heengaat is het natuurlijk geen probleem, maar je wilt natuurlijk wel het optimale uit je goedkope auto halen.

Het gewicht van de auto bepaald al een groot deel van het bedrag, een auto onder de 850kg die rijdt op benzine kost aan wegenbelasting €58, terwijl een auto die tussen de 1051 en 1150kg weegt al snel €120 kost, en dat is de prijs van één die rijdt op benzine.

Als je opzoek bent naar een auto die het verbruik heeft van 1 op 21 zijn modellen van het merk Fiat, zo is de Fiat Punto en de Fiat Panda een goedkope benzine auto. Auto’s die dicht op deze verbruik aantallen liggen zijn onder andere de Suzuki Alto, de Renault Twingo, de Opel Agila, de Kia Picanto en de Chevrolet Kalos.

Alle deze bovenstaande auto’s kan je zien als een goedkope auto, als jij dus een zuinige goedkope auto wilt halen zijn de bovenstaande auto’s ideale voorbeelden die jij kan gebruiken. Zit de auto voor jou er niet bij? Wees van niet getreurd, er zijn namelijk nog veel meer modellen en merken die een goedkope auto aanbieden die ook nog eens zuinig rijdt.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *