Auto kopen tips

auto-kopenUitgekeken op je huidige auto en van plan een nieuwe auto te kopen? Lees dan dit artikel eens door. Wij geven je nuttige tips waarmee je een betere koop kunt doen.

 

Kopen en verkopen

Je auto verkopen en een andere auto kopen. Dat is wat iedere automobilist wel eens heeft gedaan. Het verkopen van je auto is niet zo heel moeilijk. Er zijn voldoende middelen die je kunt inzetten. Denk aan een advertentiesite, een autoveiling of gewoon inruilen. Van je auto af komen is dus geen probleem.

 

De zoektocht

Een auto kopen is vaak wel een lastig ding. Er is zoveel keuze en welke auto moet je nu kopen. Vaak begin je met veel moed. Als de zoektocht te lang duurt dan verlies je soms je geduld en koop je gewoon de auto waar je al eerder naar hebt zitten kijken. Je rijd langs het autobedrijf welke de auto te koop heeft staan en vraagt om een proefrit. De verkopen zal je waarschijnlijk nog eerst even vragen of je wat in te ruilen hebt en kijkt, terwijl je weg bent, op het internet wat de waarde doet. Elke auto waar je voor het eerst inzit rijdt anders en op zich niet slecht. Omdat de auto je vreemd is, merk je de kleine dingen niet zo snel op.

auto-rijdenEenmaal teruggekomen van de proefrit vraagt de verkoper wat je van de auto vond en zal de sterke punten benadrukken. Toon je interesse dan laat de verkoper weten hoeveel je moet bijbetalen voor de auto.

 

De deal is rond

Voor je het weet het je een deal en rijd je vrolijk naar huis in je nieuwe bolide. Echter had je geen rekening gehouden met de wegenbelasting, verzekering en eventuele brandstofkosten. Veel mensen willen financieel voordeliger uit zijn en dat kun je doen door te letten op de brandstof en het gewicht van de auto. De wegenbelasting is duurder van een zware auto welke op diesel of gas rijdt. Rijd je veel kilometers dan kun je dit wellicht weer terugverdienen. Rijd je niet zo heel veel dan zit je vast aan een dure kostenpost. Zoek daarom vooraf goed uit wat je wil gaan uitgaven aan de nieuwe auto. Daar bedoelen we niet de koopprijs mee maar de vaste lasten die iedere maand weer terugkeren.

 

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *